Blog mobile

mb_blog

Een dag in de keuken

Vrijdag cater ik de opening van Natuurkampeerterrein Klein Groenbergen, alsmede het 40-jarig huwelijk van de eigenaars daarvan. Eigenaars Wim en Elly vroegen om een vegetarische maaltijd, met zoveel mogelijk producten van eigen land en uit de directe omgeving. Een kolfje naar mijn hand dus.

Gisteren ging ik langs bij mijn favoriete kaasboerderij, Remeker in Lunteren, om kaas te kopen voor de hapjes.

Remeker Jersey koeien

Remeker Jersey koeien

Wolvarkens

Wolvarkens

De biggen en ik

De biggen en ik

Vandaag was het dan tijd voor de broodbakkerij.

Ciabattadeeg

Ciabattadeeg

Rijzende ciabatta's

Rijzende ciabatta’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Pistolets met zaden en havervlokken

Pistolets met zaden en havervlokken

Stapeltje brood

Stapeltje brood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ik maakte een nieuwe versie van de peulvruchtenburger die ik op de barbecue ga grillen, dit keer met käferbonen, wat cashews, zongedroogde tomaat en kaas. Lekker!

Peulvruchtenburgers

Peulvruchtenburgers