Tarwe ligt onder vuur. Al een tijdje. Allerhande mensen voelen zich ontzettend veel beter sinds ze gestopt zijn met tarwe, artikelen koppen dat ‘Tarwe het nieuwe gif is’, men gaat massaal aan het speltbrood (wat vaak ook goeddeels uit tarwe … [CLICK TO READ MORE]
Toen ik dit blog begon, dacht ik dat ik er geen recepten op zou gaan zetten. Recept-blogs zijn er al zo vreselijk veel, en ook van zo’n hoge kwaliteit, dat ik niet dacht daar wat aan toe te kunnen voegen. … [CLICK TO READ MORE]
Jaja, na ampel overleg en dagen detaillistisch prutsen in Photoshop (door de geliefde dan, niet door mij..) was het zo ver: Het Kaartje! Ik ben er vreselijk blij mee. En daarmede ook maar meteen de lancering van een nieuwe activiteit: … [CLICK TO READ MORE]
Vanavond had ik Social Media training bij FoodGuerilla (de club die onder andere ook Damn Food Waste realiseerde) van meneer Levie. Dat was leuk. En iets waar ik nou echt binnenkort ns wat mee moet, want met een site (elizabet.nl, … [CLICK TO READ MORE]
Als u dacht dat het hier stil was omdat er niets te melden was, dan had u het mis. Er is meer sprake van geen tijd om iets te melden omdat er zich zoveel meldenswaardigs voordoet. Een kleine greep: Ik … [CLICK TO READ MORE]
Ik kocht hét klassieke broodbakboek voor de ambachtelijke bakker, van Jeffrey Hamelman, ‘Bread’. Hij kan wat superlatievig zijn hier en daar, maar een stukje tekst wat ik vond bij een hoofdstuk over het vormen van brood, wil ik toch even … [CLICK TO READ MORE]
Tussen het brood bakken, werken in de moestuin, koken en blogs schrijven door, moet er natuurlijk ook onderzoek gepleegd worden in de omgeving qua wat er hier zoal is aan interessante bedrijven en projecten die zich bezig houden met lokale … [CLICK TO READ MORE]
Ik was er een paar daagjes tussenuit, samen met de geliefde, en met vrienden naar Zuid Duitsland. Lindenberg im Allgau, om precies te wezen. Nu wist ik al wel dat Duitsers veel dingen aangaande eten goed begrijpen. Ze bakken fantastisch … [CLICK TO READ MORE]
Hoewel ik met ontzettend veel liefde voor eten ben opgevoed, heb ik toch een periode gekend waarin ik hoofdzakelijk op tosti’s leefde. Dat leek me niet al te ongezond, gewoon, brood met kaas. En okee, een plakje ham. En tomatenketchup. … [CLICK TO READ MORE]
Internet is een enorm nuttig, hogelijk informatief en belangwekkend fenomeen. Dat vind ik echt. Ontzettend veel van de dingen die ik leer of weet, heb ik te danken aan internet, en aan de mensen die erop rondzwerven en het leuk … [CLICK TO READ MORE]
En terwijl de wereld steeds bewuster wordt van het belang van lokaal en traceerbaar voedsel, laat de EU de oren hangen naar de multinationals op voedselgebied. Al sinds ergens in 2012 schijnt er een regeling te zijn die het verbiedt … [CLICK TO READ MORE]
Als ZZP-er was ik natuurlijk al wel gewend om mijn eigen tijd in te delen, en structureren was nooit heel prominent mijn sterkste punt, maar nu ik ook nog ns niet zo heel goed weet wat ik allemaal moet doen … [CLICK TO READ MORE]
Goed. Dan bedenk je dus dat je iets wilt, en dat datgene te maken heeft met natuur, en met zelf maken, en met lokaal en traceerbaarheid, en met recycling, en met zo min mogelijk dingen doen die slecht zijn voor … [CLICK TO READ MORE]
Het is een vergissing die ik bij elke klus in het buitenland weer maak: denken dat je wel tijd hebt om wat van de stad of omgeving te zien. Het was weer niet echt het geval. Wel kwam ik op … [CLICK TO READ MORE]
Morgen vertrek ik, met een voorstelling van Het Lab, naar Zürich, voor een week spelen op het Blickfelder Festival. Hartstikke leuk natuurlijk, want Zürich is te gek, maar het betekent wel dat ik mijn plantjes een week aan de zorgen … [CLICK TO READ MORE]
Ik heb er een vreselijke hekel aan als mensen van het minste of geringste gaan roepen hoe bijzonder toevallig het wel niet is. Erger nog, de uitspraak ‘Het kan toch haast geen toeval meer zijn’. Jawel hoor, denk ik dan. … [CLICK TO READ MORE]
Aangezien ik ondertussen een vrij doorgewinterd forummer ben en op allerhande fora over allerhande onderwerpen een hoop heb opgestoken, vond ik het ondertussen wel tijd worden voor het Moestuinforum. Superactieve gemeenschap, zo te zien, en er valt voor mij nog … [CLICK TO READ MORE]
In de keuken van cateringbedrijf Van Nifterink, vlak bij de locatie van het FFF, werden we met z’n vijf-en-twintigen aan het werk gezet door een aantal Nederlands-Italiaanse chefs. De koks van Merkelbach, Toscanini, Osteria Al Bacaro en Pianeta Terra sloten … [CLICK TO READ MORE]
Jaha. Dan denk je slim te zijn, en je toevalligerwijs leuke, hippe buurman die iets met marketing en schrijven doet te vragen om naar versie 1.0 (of 0.1?) van je bedrijfsplan te kijken, en dan krijg je je document weer … [CLICK TO READ MORE]
Door cultuur-vakzuster Ellen Krukkert (die overigens ook een heel leuk foodblog heeft!) werd ik geattendeerd op het Food Film Festival. Het FFF is een door de Youth Food Movement opgezet festival, met dus, ja inderdaad, films over eten en ook … [CLICK TO READ MORE]
Onlangs sprak ik af met 2 zeer geliefde en eloquente oude vrienden van me. ‘Oude’ mag ik heus zeggen in dit geval, aangezien Diederik (beeldend kunstenaar) net en Maarten (docent architectuur) ruimschoots de 50 gepasseerd is. De één heeft een … [CLICK TO READ MORE]