Huis Walden mobile

mb_huiswalden

De mens is ontzettend ver af komen te staan van alles om hem heen. We begrijpen niet meer hoe het economisch systeem werkt, we kunnen niet inschatten welke consequenties onze acties hebben, we weten niet hoe onze kleren, ons voedsel en de spullen die we kopen gemaakt worden, wat erin zit en onder welke omstandigheden de mensen werken die ze maken. We komen er alleen maar steeds meer achter hoe ver we onze autonomie uit handen hebben gegeven aan grote bedrijven, en dat we nog maar een puntje van de ijsberg zien die de misstanden zijn die de commercie ons heeft opgeleverd. Samen met onszelf natuurlijk, wij, de consumenten die al maar meer en goedkoper wilden.

Bovenstaand stukje is vast kort door de bocht, maar het omschrijft goed hoe ik me voel, en ik weet zeker dat er heel veel mensen zijn die hetzelfde voelen. En ik weet maar één remedie tegen al dat niet weten: Zelf doen. Zelf maken. Zelf je grondstoffen verzamelen, daarvan maken wat je echt nodig hebt, en daar dan zo tevreden mee zijn, dat je geen 10 broeken, een smartphone een laptop een iPod én een tablet of 5 flessen dure wijn per week meer hoeft.

Daarom zou ik ontzettend graag een plek beginnen waar het draait om zelf maken en om leven en werken met de natuur. Waar het feit dat het tijd kost om iets te maken wat nuttig, mooi, duurzaam of lekker is, gekoesterd wordt, in plaats van zoveel mogelijk omzeild. Een plek met moestuinbedden, fruitbomen, houtovens, een paar beesten en een goede werkplaats. Waar workshops gegeven worden in alles wat je maar moet weten om met eenvoudige middelen te kunnen leven. Met een paar simpele kamers met dito bedden, in een omgeving met rust, ruimte en veel groen. Een plek waar mensen kunnen  komen om te leren, te eten, te overleggen, geïnspireerd te raken, feest te vieren, op te laden.

Het Huis Walden. Als er iemand nog een boerderijtje over heeft?