Kaartje en Oververs-diner

Jaja, na ampel overleg en dagen detaillistisch prutsen in Photoshop (door de geliefde dan, niet door mij..) was het zo ver: Het Kaartje! Ik ben er vreselijk blij mee.

stempelkaartje

En daarmede ook maar meteen de lancering van een nieuwe activiteit: Vanaf heden ben ik in te huren voor catering. Eerst ns uitproberen? De komende maanden cater ik de Gaudeamus Muziekdagen in Utrecht, leuk voor muziekliefhebbers.

Daarnaast wil ik jullie niet de foto’s onthouden van het Oververs-diner dat ik kookte in de kelder van kunstenaar Kees Wennekendonk. Oververs is een initiatief van drie jongedames die op regelmatige basis (1 a 2 keer per maand) een diner organiseren voor 20-50 gasten waarbij alleen gekookt wordt met ingredienten die anders weggegooid zouden worden. 11 oktober was het mijn beurt. Om half 1 kwam ik de werfkelder binnen en dit was wat ik zag:

De opgehaalde ingredienten

De opgehaalde ingredienten

Rond zevenen was bovenstaande getransformeerd tot een diner.

amuse

amuse

Amuse: In boter gesmoorde blokjes pastinaak en rode ui met karwijzaad en een drupje chocolademousse

voorgerecht

voorgerecht

Zalm-roomkaas-rolletjes met citruscress, soep van gegrilde paprika, bruschetta met mediterrane groenten en schijfjes appel in mierikswortel-rozenwaterdressing

hoofdgerecht

hoofdgerecht

Thai beef salad van runderentrecote, paksoi, komkommer, munt en koriander met een puree van broccoli met gembersiroop

dessert

dessert

Semi-freddo van geitenyoghurt met peer en munt, met druiven met kwark-blauwmaanzaaddressing en een appel-peercompote

 

Het was een hele mooie avond. Nog wat sfeerfoto’s met dank aan Krista Peeters (bovenstaande foto’s zijn ook van haar hand)

eli pan stoom lach

tafel eli kijkteli snij zijlicht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.